logo_kulturistan
Sven-Harrys Konstmuseum
Program t.o.m. tor 27 juli

Veckans program

I konsthallen "Anders Zorn" med verk som sällan når offentlighetens ljus. Guidad visning av utställningen sön 23/7 kl 12, ons 26/7 kl 14. Ingen förbokning, ingår i entrépriset. I mediarummet visas filmen ”Arvet" om Sven-Harrys liv. Nu finns ytterligare 3 verk av Strindberg i ”hemmet” på taket. Verken hänger där under tiden som Strindbergsmuseet renoveras. Dagliga rundvandringar i "hemmet" på taket om 15 pers/grupp. Inget förköp gäller, biljetter släpps samma dag.

Sven-Harrys Konstmuseum

 Adress:
Eastmanvägen 10 i Vasaparken. T-bana Odenplan/S:t Eriksplan.
 Telefon:
08-511 600 60.
 Öppet:
ons-fre 11-19, lör-sön 11-17, mån stängt, tis stängt (enbart förbokade grupper).

Kort om Sven-Harrys Konstmuseum

Sven-Harrys (Konstmuseum) öppnade den 27 mars 2011 på initiativ av byggmästare Sven-Harry Karlsson. Den skinande sexvåningsbyggnaden med fasad av mässing ligger i Vasaparken i Stockholm och är ritad av Anna Höglund och Wingårdhs Arkitektkontor. Den inrymmer konsthall, museum, restaurang, bostadslägenheter och kommersiella lokaler. Byggnaden är tänkt att vara ett ”hem” för både konst och människor.

Sven-Harrys drivs av en stiftelse med syfte att lyfta fram kvalitet i konst och byggande och att bedriva en varierad utställningsverksamhet. Stiftelsen delar regelbundet ut ett stipendium för förtjänstfulla insatser inom konsten och därmed besläktade områden.