logo_kulturistan
Skoklosters Slott
Program t.o.m. tor 28 september

Veckans program

Utst: Jane Austens värld. Besök Nya Silverkammaren. Historiska hus! Lö 23 sept 11-16 , 80 kr. Takrestaureringen är färdigställd. Följ med upp på vinden och möt timmerman Mattias Hallgren, Traditionsbärarna, som ledde arbetet. Slottets experter visar hur man sköter om möbler och textilier. Välkommen till Skokloster – ett av världens främsta barockslott. Visn.

Skoklosters Slott

 Öppet:
lö-sö 11-16 (t o m 1 okt).
 Entré:
Fri entré till slottet. Jane Austen 70 kr.

Kort om Skoklosters Slott

Välkommen till Carl Gustaf Wrangels slott vid Mälarens vatten. Skoklosters slott är en av Europas mest suggestiva och häpnadsväckande miljöer.

Skimrande praktföremål och triviala ting, lyx och vardag fyller fältherrens bostad. Skoklosters slott är det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige. Arkitekturen, de intakta interiörerna och de stora föremålssamlingarna gör Skoklosters slott till ett av Europas främsta barockslott.

I de omfattande samlingarna finns en mängd möbler, konsthantverk, textilier, vapen och böcker från 1600-talet. Därtill finns föremål från slottets senare ägare under 17-, 18- och 1900-talen. Bättre än på de flesta ställen vet vi här vilka som har tillverkat, brukat och beundrat de välbevarade inredningarna och föremålen.