logo_kulturistan
Drottningholms Slottsteater
Program t.o.m. tor 23 augusti

Veckans program

Visningar av teatern dagligen 11-16.30. 19/8 kl 14: Spectakel i boskén, en utomhusvisning i Drottningholmsparken av de platser som förvandlades till inbjudande teaterscener för magi och förtrollning i på 1700-talet. Kaffe med dopp ingår!

Drottningholms Slottsteater

 Telefon:
08-759 04 06.
 Entré:
Biljetter på ticketmaster.se eller i Teaterboden.

Kort om Drottningholms Slottsteater

Teaterns första glansperiod inleddes 1777 av Gustaf III. Med hjälp av skådespelare som Monvel, kompositörer som Naumann och Kraus, balettmästaren Gallodier och arkitekten Desprez skapade han en svensk teater- och operakonst på Drottningholm. Här spelades också Glucks senaste operor, fransk opéra comique och pantomimbaletter fram till Gustaf III:s död 1792. Därefter föll teaterbyggnaden i glömska.

1921 klev litteraturhistorikern Agne Beijer in genom dörren och fann den unika teatern orörd sedan 1700-talets slut. Efter byte av rep i maskineriet, installation av elektriskt ljus och varsam rengöring öppnades teatern igen. Under 1920- och 30-talen gavs divertissement och changements à vue, scenbyten inför öppen ridå, för att visa upp den återigen glansfulla teatern.