logo_kulturistan
Marabouparken
Program t.o.m. tor 25 april

Veckans program

Sista chansen; t o m 28/4: Lisa Torell –Trottoaren, ett mästerverk, Marika Troili – Vattennära Rekreation, Mapping The Unjust City/Vem äger staden? Ons & tor kl 13: Lunchvisning. Söndagar: Monsterklubben fr 6 år, 50 kr/gång el säsongskort 150 kr.

Marabouparken

 Adress:
Marabouparken konsthall, Löfströmsvägen 8, Sundbyberg.
 Öppet:
ons 12-20, tor-sön 12-17.
 Entré:
Fri entré!

Kort om Marabouparken

Marabouparken konsthall är sedan 2010 belägen i Arthur von Schmalensees f d kakaolaboratorium i Marabouparken. Parken är en visionärt anlagd rekreationsanläggning för anställda vid Maraboufabriken som växte fram vid Bällstaån i Sundbyberg under 1940 och 50-talen. När Sundbybergs stad köpte Marabouparken 2006 beslöt man att investera i en om- och tillbyggnad av laboratoriet för att hysa en ny konsthall, restaurang, konstpedagogik för barn och ungdomar samt möteslokaler.

I och med ombyggnationen vill man lyfta fram parken till dess fulla potential som riksangeläget besöksmål. Konsthallen drivs av en stiftelse som varit aktiv i Sundbyberg sedan 2005 och som har som målsättning att presentera ett urval av samtiden mest intressanta svenska och internationella konstnärer för både lokal och internationell publik. Som institution vill vi att våra besökare ska möta aktuella konstnärskap i utställningar som utforskar och speglar vad det är att vara människa idag och som på ett spännande sätt introducerar idéer och arbetssätt som finns inom den samtida konsten.