logo_kulturistan
Fjärilshuset
Program t.o.m. tor 23 augusti

Veckans program

Ny utställning ”Farliga Djur” – lär dig om några av världens farligaste djur. Upplev exotiska fjärilar i frodig regnskogsmiljö. Se pilgiftsgrodor, sköldpaddor, rockor och söta frigående fåglar. Ställ dig framför det 1,2 milj liter stora havsakvariet och se revhajar och färglada fiskar. Lär dig om den mytomspunna vithajen. Butik, växthuscafé och segway uthyrning.

Fjärilshuset

 Öppet:
alla dagar året runt.

Kort om Fjärilshuset

Njut av känslan att vandra bland de fritt flygande fjärilarna i stora tropiska växthus. Bland vattenfall och prunkande växtlighet upptäcker du naturens under. Upptäck fjärilarnas parningsdans, larvernas matglädje och om du har tur, se på när en fjäril kläcks. En del av fjärilarna importeras hit som puppor, och en del fjärilar går igenom hela sin livscykel inne i växthusen på Haga.

Fjärilshuset omfattar över 3000 kvm och omgivningen är tropisk. Temperaturen går aldrig under 25 grader under dagen, och till och med på natten är det minst 18 grader. Luftfuktigheten är alltid hög och just dessa förhållanden gör att fjärilarna trivs. Under ett år lever flera tusen fjärilar här, och varje gång du besöker oss finns här minst 700 fjärilar av en mångfald olika arter. Fjärilarna är exotiska på våra breddgrader medan dom på hemmaplan är relativt vanliga. På Fjärilshuset finns inga utrotningshotade fjärilar.