logo_kulturistan
Sven-Harrys Konstmuseum
Program t.o.m. tor 18 oktober

Veckans program

”Huvudsaken” med konstnärerna Ulla & Gustav Kraitz. Den skulpturala kudden är en reflektion över det mjuka och det hårda – en symbol för paret Kraitz upplevelser av glädje och sorg genom livet.

Sven-Harrys Konstmuseum

 Adress:
Eastmanvägen 10 i Vasaparken. T-bana Odenplan/S:t Eriksplan.
 Telefon:
08-511 600 60.
 Öppet:
fre 12/10 11-19, lör 13/10-sön 14/10 11-17. Öppen visning fre kl 17, sön kl 12. Ingår i entréavgiften. Sven-Harrys konstsamling visas alla öppna dagar under guidad tur. Inget förköp, biljetter köps samma dag. Stängt för omhängning från 15/10. Öppnar åter fre 26/10 med utställningen Jenny Nyström -Illustratör och Pionjär.

Kort om Sven-Harrys Konstmuseum

Sven-Harrys (Konstmuseum) öppnade den 27 mars 2011 på initiativ av byggmästare Sven-Harry Karlsson. Den skinande sexvåningsbyggnaden med fasad av mässing ligger i Vasaparken i Stockholm och är ritad av Anna Höglund och Wingårdhs Arkitektkontor. Den inrymmer konsthall, museum, restaurang, bostadslägenheter och kommersiella lokaler. Byggnaden är tänkt att vara ett ”hem” för både konst och människor.

Sven-Harrys drivs av en stiftelse med syfte att lyfta fram kvalitet i konst och byggande och att bedriva en varierad utställningsverksamhet. Stiftelsen delar regelbundet ut ett stipendium för förtjänstfulla insatser inom konsten och därmed besläktade områden.