logo_kulturistan
Sven-Harrys Konstmuseum
Program t.o.m. tor 20 december

Veckans program

Jenny Nyström – Illustratör och pionjär. En av våra mest folkkära konstnärer från förra seklet som gav den svenska tomten ett ansikte. Ny utställning med årets stipendiat, Mårten Lange visar 14 verk ur serien Another Language.

Sven-Harrys Konstmuseum

 Adress:
Eastmanvägen 10 i Vasaparken. T-bana Odenplan/S:t Eriksplan.
 Telefon:
08-511 600 60.
 Öppet:
ons-fre 11-19, lör-sön 11-17. Öppen visning fre kl 17, sön kl 12, ons kl 14 – ingår i entréavgiften. Sven-Harrys konstsamling visas alla öppna dagar under guidad tur. Inget förköp, biljetter köps samma dag.

Kort om Sven-Harrys Konstmuseum

Sven-Harrys (Konstmuseum) öppnade den 27 mars 2011 på initiativ av byggmästare Sven-Harry Karlsson. Den skinande sexvåningsbyggnaden med fasad av mässing ligger i Vasaparken i Stockholm och är ritad av Anna Höglund och Wingårdhs Arkitektkontor. Den inrymmer konsthall, museum, restaurang, bostadslägenheter och kommersiella lokaler. Byggnaden är tänkt att vara ett ”hem” för både konst och människor.

Sven-Harrys drivs av en stiftelse med syfte att lyfta fram kvalitet i konst och byggande och att bedriva en varierad utställningsverksamhet. Stiftelsen delar regelbundet ut ett stipendium för förtjänstfulla insatser inom konsten och därmed besläktade områden.