logo_kulturistan
Liljevalchs Konsthall
Program t.o.m. tor 20 december

Veckans program

Sovjetisk affischkonst. Från en unik japansk samling visar vi filmaffischer från revolutionens första årtionde. Stora delar av utställningen upptas av expressiva filmaffischer från 1920- talet, där två av de främsta namnen var de svenskättade bröderna Stenberg. Liljevalchs stora Sal 1 har förvandlats till en elegant biosalong där publiken kan slå sig ner i fåtöljer för att se Dziga Vertovs "Mannen med filmkameran", ett avantgardiskt och filmtekniskt mästerverk från 1929. Här visas den nonstop med nyskapad musik av det brittiska bandet In The Nursery. Allmänna presentationer varje dag kl 12 och 15.

Liljevalchs Konsthall

 Öppet:
måndag 11-17, tisdag 11-20, onsdag 11-17, torsdag 11-20, fredag-söndag 11-17. Under Jul- och nyår gäller: Julafton och juldagen stängt, nyårsafton och nyårsdagen stängt. I övrigt gäller ordinarie öppettider.
 Entré:
Entré 80 kr, fri entré måndagar.

Kort om Liljevalchs Konsthall

Välkommen till Liljevalchs - Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora och generösa utställningar om året.

Liljevalchs utställningsprogram vänder sig både till den riktigt breda publiken och dem som är särskilt intresserade av vissa konstnärskap eller konst- och formriktningar. Varje nytt konstår inleds med den välkända jurybedömda Vårsalongen.

Liljevalchs tillhör Stockholms stad och invigdes 1916 som den första självständiga och offentliga konsthallen för samtidskonst i Sverige. Byggnaden är ritad av arkitekten Carl Bergsten och ligger på natursköna Djurgården i Stockholm.