logo_kulturistan
Skoklosters Slott
Program t.o.m. tor 23 augusti

Veckans program

Välkommen till Skokloster – ett av världens främsta barockslott vid Mälarens strand. Följ med på slottsvisning, dramatiserad visning eller upplev slottet på egen hand. Upplev Elsa Beskows sagovärld på entréplanet, pyssla i slottsateljén, besök café och butik.

Skoklosters Slott

 Öppet:
alla dagar 11-17 från juni-augusti.
 Entré:
Fri entré till slottet.

Kort om Skoklosters Slott

Välkommen till Carl Gustaf Wrangels slott vid Mälarens vatten. Skoklosters slott är en av Europas mest suggestiva och häpnadsväckande miljöer.

Skimrande praktföremål och triviala ting, lyx och vardag fyller fältherrens bostad. Skoklosters slott är det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige. Arkitekturen, de intakta interiörerna och de stora föremålssamlingarna gör Skoklosters slott till ett av Europas främsta barockslott.

I de omfattande samlingarna finns en mängd möbler, konsthantverk, textilier, vapen och böcker från 1600-talet. Därtill finns föremål från slottets senare ägare under 17-, 18- och 1900-talen. Bättre än på de flesta ställen vet vi här vilka som har tillverkat, brukat och beundrat de välbevarade inredningarna och föremålen.