logo_kulturistan
Skoklosters Slott
Program t.o.m. tor 25 april

Veckans program

Välkommen till Skokloster – ett av världens främsta barockslott vid Mälarens strand. Påsk på slottet – tulpaner! Floristen och kreatören Gunnar Kaj dukar upp ett sinnligt påskbord i Brahematsalen. Slottsvisning m tulpantema kl 12, 13, 14. Pysselkit (20 kr) dekorera ett ägg i decoupageteknik. Äggjakt för de yngsta.

Skoklosters Slott

 Öppet:
hela påskhelgen, från Skärtorsdagen till Annandag påsk 11-16.
 Entré:
Fri entré till paradvåningen. Visningar 80 kr. Ingen föranmälan. Först till kvarn.
 Övrigt:
Slottscafé och butik.

Kort om Skoklosters Slott

Välkommen till Carl Gustaf Wrangels slott vid Mälarens vatten. Skoklosters slott är en av Europas mest suggestiva och häpnadsväckande miljöer.

Skimrande praktföremål och triviala ting, lyx och vardag fyller fältherrens bostad. Skoklosters slott är det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige. Arkitekturen, de intakta interiörerna och de stora föremålssamlingarna gör Skoklosters slott till ett av Europas främsta barockslott.

I de omfattande samlingarna finns en mängd möbler, konsthantverk, textilier, vapen och böcker från 1600-talet. Därtill finns föremål från slottets senare ägare under 17-, 18- och 1900-talen. Bättre än på de flesta ställen vet vi här vilka som har tillverkat, brukat och beundrat de välbevarade inredningarna och föremålen.