logo_kulturistan
Åbergs museum
Program t.o.m. tor 18 oktober

Veckans program

Musse 90 år och Stålmannen 80 år. Den evigt unge musen fyller alltså sex gånger moppe i år och det firar vi naturligtvis med en specialutställning på Åbergs Museum. Och inte nog med det, vår rostfria vän från Krypton, Stålmannen, fyller 80 år i år och får naturligtvis vara med på kalaset. Utställningen visas 3/10 –18-31/3 –19.

Åbergs museum

 Adress:
Bålsta.
 Telefon:
08-411 00 40.
 Öppet:
må-sö kl 11-16.

Kort om Åbergs museum

På Åbergs museum har alla kul, både stora och små. Här finns en fantastik samling serieinspirerad konst och serieoriginal på väggarna, en av världens främsta antika Disneysamling och Trazankoja i tre våningar med rutschbanan, hängbro och Hemliga Arnes labb. Utanför muséet finns en stor lekplats för alla barn och två snälla kossor som aldrig gör en fluga förnär.

Lasse har samlat på Disneyfigurer sedan början av 60-talet. I slutet av 1990-talet började han fundera på att visa sina samlingar i ett museum i Bålsta. Väppeby ladugård renoverades och blev världens enda konst- serie- och leksaksmuseum med egen djungel. Vi hoppas att du blir lika glad som vi av ett besök här på Åbergs museum!